Payroll of vast dienstverband?

Als werkgevers kun je mensen op diverse manieren aan het werk zetten. Je kunt MilAnSa Payroll inschakelen om een payroll contract aan te bieden, maar je kunt iemand ook gewoon een vast dienstverband bieden.

Maar wat is eigenlijk het beste? Dat verschilt per situatie. In dit artikel beschrijven we kort wanneer payrolling het beste is en wanneer je het beste kunt kiezen voor een vast dienstverband.

 

Payroll

Payrolling heeft wel een groot voordeel. Ga je met MilAnSa Payroll in zee, dan hoef je namelijk zelf niet alle administratieve rompslomp van het aannemen van personeel op je te nemen. Jij wordt namelijk niet de juridische werkgever van de persoon die je aanneemt. Payrolling is interessant als je personeel nodig hebt, maar niet alle administratieve rompslomp van dit personeel op je wil of kan nemen. Je betaalt een ander om dit voor je te doen.

 

Vast dienstverband

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen iemand een vast contract te bieden. Een vast contract heeft vele verplichtingen voor jou als werkgever. Bied je iemand een vast contract aan, dan is de kans groter dat hij of zij nog wel een tijdje bij je zal blijven werken. Het aanbieden van een vast contract is dan ook interessant als je iemand bij je wil houden. Je hebt hem of haar al enkele tijdelijke contracten aangeboden en om hem of haar nu echt aan de organisatie te binden, bied je een vast contract aan.

Mensen met een vast contract gaan simpelweg minder snel op zoek naar een andere baan dan mensen met tijdelijke contracten, bijvoorbeeld van 6 maanden of 12 maanden. Het vaste dienstverband biedt de werkgever dan ook een bepaalde vorm van zekerheid.